2010 m. rugsėjo 5 d., sekmadienis
Įdaryta cukinija
Atėjus rudeniui, galime pasidžiaugti puikiais receptais su to sezono gėrybėmis. Taigi...
...Šiandien: faršu įdaryta cukinija
2-3 porcijoms reikės:
1 didelė cukinija
4 česnako skiltelės
300 g. faršo
svogūnas
morka
4 pievagrybiai
2 pomidorai
tarkuotas sūris (parmezanas ar kt.)
Cukiniją nulupame ir perpjauname į keturias dalis taip, kad gautųsi laiveliai. Su šaukštu išimame sėklas ir padarome viduryje griovelį. Tuomet ją pamarinuojame česnake su prieskoniais (apie 1 val).
Tuo tarpu smulkiai supjaustome svogūną, grybus, sutarkuojame morką, griežinėliais supjaustome pomidorus. Trumpai pakepiname svogūną, morką ir grybus.
Į cukinijos viduriuką dedame faršą, pabarstome prieskoniais, ant viršaus sluoksnis kepintų daržovių, pomidoro griežinėliai. Viską dedame į skardą ir, uždengę folija, kepame apie 20 min. 200 laipsnių orkaitėje.
Išimame, pabarstome sūriu ir jau be folijos dar pakepame apie 10-15 min. kol apskrus.
Patarimas: galite daryti ir vegetariškai, tuomet reikėtų daugiau daržovių, kad pilnai užpildytų cukinijos vidų.
Jeigu cukinijos mažos, pjaukite per pusę išilgai į dvi dalis.
Jeigu cukinijos jaunos, jų lupti nereikia.
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą