2010 m. spalio 10 d., sekmadienis

Mišrainė "Mimoza"


Pradėjus galvoti apie tradicines šventes, atmintyje iškyla mamos ruošiama mišrainė, kuri yra žiauriai riebi, bet žiauriai skani. Iškart padvelkia vaikystės atsiminimais... Taigi...

...Šiandien: mišrainė "Mimoza"

Reikės:
2 indeliai konservuoto tuno savo sultyse
1-2 svogūno galvos
2-3 virtos morkos
3-4 kietai virti kiaušiniai
Fermentinis sūris
Majonezas

Visi produktai dedami sluoksniais. Į apvalų gilų indą dedame tuną. Svogūnus nulupame, supjaustome puslankiais ir užpilame verdančiu vendeniu (taip jie nebus tokie aštrūs), šiek tiek palaikome, išimame ir sudedame svogūnus ant žuvies. Pertepame plonu majonezo sluoksniu.
Patarkuojame morkas, dedame ant svogūnų. Pertepame majonezu.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių, susmulkiname, dedame ant morkų, pertepame majonezu. Tarkuojame sūrį, pertepame majonezu. Ant viršaus užbarstome smulkintų trynių. Uždengiame plėvele ir palaikome šaldytuve, kad visi sluoksniai susigertų.

Patarimas: Naudokite nelabai riebų majonezą, kuris lengvai tepasi. Mišrainę dėkite į lėkštes kaip tortą, kad pakliūtų visi sluoksniai.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą