2010 m. liepos 10 d., šeštadienis

Traški žuvis kinietiškai


Jau tapo beveik tradicija, kad idėjas vakarienei ieškau bloguose. Ačiū jiems, kad yra! Nes šįvakar vėlgi labai skanus patiekaliukas. Taigi...

...Šiandien: traški žuvis kinietiškai

2 porcijoms reikės:
~400 gr. bet kokios žuvies filė (aš nau­do­jau menkės);
2 kiau­ši­nių baltymai;
1 paprika;
1/4 ilgo agurko;
100 gr. kon­ser­vuotų bam­bukų (arba sojos daigų);
2 sk. česnako;
200 ml vandens;
4 v.š. cukraus;
3 v.š. sojos padažo;
2 v.š.ryžių acto;
3 v.š. krakmolo.

Supjaus­tome žuvį, bet ne smul­kiai, o pakan­ka­mai stam­biai. Tru­putį pasū­dome, papi­pi­ri­name. Su mik­se­riu iki stan­dumo išpla­kame bal­ty­mus.
Išplak­tus bal­ty­mus supi­lame ant žuvies, arba žuvį sude­dame į bal­ty­mus, pamai­šome.
Į lėkš­tutę sube­riame krak­molą. Žuvį apvo­lio­jame krak­mole ir dedame į kep­tuvę. Kepame dali­mis, iškep­tus gaba­liu­kus dedame į lėkštę.
Kol kepa žuvis, arba jai iške­pus, ruo­šiame padažą. Pake­pi­name, šiau­de­liais pjaus­tytą papriką ir agurką, bambukus bei česnaką. Pake­pus, sude­dame prie žuvies.
Pilame į kep­tuvę van­denį, dedame cukrų, pilame sojos padažą, actą ir viską pakai­ti­name, kol sutirštės.

Patarimas: likusius try­nius supil­kite ant išvirtų ryžių ir tada dar tru­putį pakai­tin­kin­kite — gau­site ryžius su kiaušiniu.
Jeigu pagal skonį padažui trūksta rūgšties, įpilkite daugiau acto arba citrinų sulčių. Jeigu trūksta tirštumo, įdėkite krakmolo (aš dėjau apie 3 a.š.).

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą